Hvert år er fejringen af det nye år en tid til glæde og refleksion. Selv om det måske ser lidt anderledes ud i år på grund af pandemien, kan vi stadig tage et øjeblik til at ære traditioner fra hele verden og se frem til, hvad 2021 vil bringe 

Det nye års oprindelse 

Nytårsfester har fundet sted siden oldtiden. For eksempel fejrede babylonierne deres nytår i midten af marts med en festival tilegnet deres gud Marduk. Denne festival var kendt som Akitu og varede 11 dage – i løbet af disse 11 dage ofrede de mad og drikke, sang sange og udførte ritualer. På samme måde fejrede de gamle romere deres nytår den 1. marts med en festival kaldet Calenda Nova, hvor de ofrede grise og strøede salt på dørtrinene for at bringe held og lykke 

Moderne fejringer rundt om i verden 

I dag fejrer folk rundt om i verden det nye år på forskellige måder afhængigt af deres kultur. I mange lande som Spanien og Peru begynder festlighederne med store familiemiddage ved midnat efterfulgt af fyrværkeri kl. 00.00. Andre lande som f.eks. Japan har særlige fødevarer, der traditionelt spises under nytårsfesterne, f.eks. soba-nudler for et langt liv eller mochi-kager for held og lykke. I Skotland samles folk ofte omkring bål og opfører traditionelle danse, såkaldte “ceilidhs”, for at byde det nye år velkommen. find dit fyrværkeri hos dette fyrværkerisalg århus.

Uanset hvordan du vælger at fejre det, er det altid en sjov måde at starte nytåret rigtigt på! Uanset om du planlægger en intim sammenkomst med venner eller bare en stille aften derhjemme, er der masser af måder at markere denne særlige begivenhed på, mens du holder dig sikker. Prøv at dekorere din bolig med festlige ting som bannere eller serpentiner, tilbered lækre retter inspireret af dine yndlingskulturer, eller bliv oppe til midnat med venner (virtuelt), mens du tæller ned til 2021! 

Det er en vigtig tradition rundt om i verden, som bringer os sammen på trods af vores forskelligheder. Lad os nu, hvor vi går ind i 2021, reflektere over alt det, der er sket i de sidste tolv måneder – triumfer og udfordringer – og se fremad mod bedre dage! Til alle vores læsere derude, som fejrer denne særlige dag: Godt nytår! Vi ønsker jer alle fred, sundhed, glæde og velstand i 2021!