Hjælpemidler til vægttab bliver stadig mere populære hos dem, der ønsker at opnå deres ønskede kropsvægt uden at skulle ty til ekstreme foranstaltninger. Mens kost og motion er de to vigtigste metoder til at opnå dette, er der et stigende antal produkter på markedet, som har til formål at gøre det lettere. Disse hjælpemidler spænder fra appetitnedsættende midler, shakes til udskiftning af måltider, detox-teer og kosttilskud til skræddersyede diæter og måltidsplaner. 

Appetitnedsættende midler er designet til at reducere din trang ved at hjælpe dig med at føle dig hurtigere mæt. Dette kan især være en fordel, hvis du har tendens til at overspise eller har svært ved at kontrollere dine portionsstørrelser. Det er dog vigtigt at tale med din læge, før du tager nogen form for medicin, også selv om det er en medicin, der er i håndkøb. 

Måltidserstatningsshakes kan være en god måde at give afbalancerede måltider på farten, som hjælper med at kontrollere kalorieindtaget, mens man stadig føler sig mæt. De indeholder normalt vigtige næringsstoffer og mineraler i hver portion samt en række vitaminer og mineraler til gavn for den generelle sundhed. Nogle kan også indeholde kostfibre eller grøn te-ekstrakt, som hjælper med fordøjelsen. 

Detox-te er blevet mere og mere populært på grund af deres berømte evne til naturligt at befri kroppen for giftstoffer og samtidig hjælpe med at tabe sig. Selv om de ikke er officielt anerkendte lægemidler, kan de give yderligere fordele som f.eks. at øge stofskiftet, forbedre humøret og mindske oppustethed på grund af deres høje indhold af antioxidanter. 

Nogle mennesker bruger også kosttilskud som proteinpulver eller HerbalCenter for at øge muskelmassen og samtidig skære ned på kalorierne for at forbrænde fedt mere effektivt. Protein er vigtigt for at reparere beskadigede muskler efter træning, hvilket er med til at fremme en slankere kropssammensætning med større styrkebevarelse over tid. 

Skræddersyede diæter og måltidsplaner tilbyder en individuel tilgang ved at skabe skræddersyede spiseplaner baseret på individuelle fødevarepræferencer, livsstilsvaner og medicinsk historie for fuldt ud at optimere resultaterne af vægttabsbestræbelserne . Ved omhyggeligt at overveje alle faktorer, der er involveret i en vellykket diæt, såsom kalorieregulering, blodsukkerstyring og næringsstofindtag, giver skræddersyede diæter større chance for succes end generiske diæter, der er tilgængelige online eller gennem blade osv. 

Afslutningsvis kan man sige, at der i dag findes en række hjælpemidler til vægttab, som går videre end blot slankekure og motion alene – men det er yderst vigtigt, at du overvejer alle muligheder, før du træffer en beslutning om, hvad der vil fungere bedst for dig personligt . Det er værd at tale med din læge først, da de vil være i stand til at anbefale den sikreste metode, der passer til dine omstændigheder .